در این مطلب در مورد الکسا با شما حرف میزنیم؛ نامی که احتمالا در جریان وبگردیهایتان شنیدهاید و در مورد آن کنجکاوید. با ما همراه باشید تا به شما بگوییم الکسا چیست ؟ و چه کاربردی دارد و بررسی رتبه سایت در الکسا چگونه صورت میگیرد.
الکسا چیست؟
الکسا (Alexa) یک وبسایت آنالیزکننده ترافیک وب است که رتبهبندی وبسایتهای سراسر دنیا را بر اساس تعداد بازدید کاربران انجام میدهد و به عنوان منبعی کاربردی و مفید برای بررسی وبسایتها شناخته میشود. رتبه یا رنک الکسا بر اساس ترافیک، نمایش سایت شما در نتایج موتورهای جستجو و میزان محبوبیت سایت شما از نظر این سایت، تخمین زده میشود. در نهایت هر چه عدد رتبه کمتر باشد، یعنی سایت مورد نظر ترافیک بیشتری دارد و از محبوبیت بالاتری برخوردار است. در اینجا باید این نکته را یادآور شویم که الکسا برای رتبهبندی سایتها فقط کاربرانی را در نظر میگیرد که نوار ابزار الکسا در مرورگرشان نصب شده باشد و قادر به بررسی آمار و تعداد بازدید کاربران فاقد این نوار ابزار نیست. با این حال رتبه الکسا دارای اهمیت زیادی است و بعد از رتبه گوگل، مهمترین رتبهای است که صاحبان وبسایتها به آن توجه میکنند.
این وبسایت از زیرمجموعههای شرکت آمازون محسوب میشود و از سال ۱۹۹۶ کار خود را آغاز کرده است. بد نیست بدانید نام الکسا از نام کتابخانه سلطنتی اسکندریه (Royal Library of Alexandria) آمده که بزرگترین کتابخانه مصر باستان قبل از میلاد بوده است.
آنالیز الکسا
الکسا مانند گوگل آنالیتیکس و گوگل کنسول یک آنالیزکننده است و گزارشاتی را از تجزیه و تحلیل به شما ارائه میکند. در اینجا به برخی اطلاعاتی اشاره میکنیم که از طریق این وبسایت میتوانید به آنها دسترسی پیدا کنید:
- اطلاعاتی کلی در مورد سایت و مقایسه وضعیت آن با رقبا
- تحلیل کلمات کلیدی و ارائه کلمات کلیدی پیشنهادی برای افزایش بازدید
- آنالیز رقبا و ارائه اطلاعاتی در مورد منابع هدایتکننده ترافیک به آنها، کلمات کلیدی برتر رقبا و …
- گزارشات تجزیه و تحلیل مخاطبان و علایق آنها
- بررسی ترافیک سایت و ارائه اطلاعاتی در مورد موقعیت جغرافیایی بازدیدکنندگان، روند افزایش یا کاهش رتبه الکسا، بررسی بکلینکها و سایتهایی که بعد از سایت شما مورد بازدید قرار گرفتهاند و …
روش های بهبود رتبه الکسا
برای آنکه رتبه الکسای سایت خود را ارتقا دهید، باید دست به کار شوید و ترفندها و روشهایی را به کار بگیرید. در اینجا برخی از این روشها را نام برده و توضیحاتی درباره آنها دادهایم:
ابزار الکسا را نصب کنید
همان طور که گفتیم الکسا فقط کسانی را در آمارهای خود در نظر میگیرد که ابزار آن را نصب کرده باشند. شما به عنوان نویسنده، مدیر یا صاحب وبسایت بارها به آن مراجعه میکنید و با داشتن ابزار الکسا آمارهای بازدید را افزایش میدهید. این کار شاید تاثیر شگرفی نداشته باشد اما شانس شما را برای بهبود رتبه بالا میبرد.
بکلینک را افزایش دهید
برای آنکه رتبه الکسای سایت خود را بالا ببرید، نیاز به بازدیدکننده و ترافیک بیشتر دارید. یکی از موثرترین روش ها برای بالابردن میزان ترافیک سایت، استفاده از بکلینک و وجود لینک شما در سایت های دیگر است. از تمام روش های دریافت بکلینک استفاده کنید و تا میتوانید میزان آن را افزایش دهید.
محتوای مفید و جذاب داشته باشید
محتوا نقش مهمی در جذب مخاطب دارد و باید در تولید آن دقت زیادی به خرج داده شود. محتوای خوب و اصولی باعث جذب ترافیک شده و بازدید سایت را به شکل چشمگیری افزایش میدهد. داشتن استراتژی محتوا کمک قابل توجهی در این زمینه به شما میکند. شما می توانید از انواع مختلف محتوا از جمله محتوای متنی، تصویری، ویدیویی، موشن گرافی، اینفوگرافیکها، موشن کمیک و … استفاده کنید تا سایتتان جذابیت بیشتری داشته باشد.
به بهبود سئو توجه کنید.
آمارها و بررسیها نشان میدهند که بهینهسازی سئو و رعایت اصول آن نقش زیادی در بهبود رتبه الکسا دارد. از کارشناسان در این زمینه کمک بگیرید و با استفاده از ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس و گوگل کنسول، وضعیت سایت را بررسی کنید. ساختار سایت و محتوا را مورد بررسی قرار دهید، در انتخاب هاست دقت کنید، وضعیت صفحات در موتورهای جستجو را رصد کنید و هر کاری که میتوانید در این زمینه انجام دهید. اگر در این راستا خوب عمل کنید، ورودی بیشتری خواهید داشت و با افزایش بازدید از سایت، رتبه الکسا را نیز بهبود میدهید.
بهروزرسانی منظم داشته باشید.
بر اسا یک برنامه منظم پیش بروید و به نظم در انتشار و به روزرسانی مطالب توجه کنید. با این کار از نظر موتورهای جستجو به عنوان سایتی فعال شناخته میشوید و در نتایج جستحو به نمایش درمیآیید و میتوانید بازدیدکننده بیشتری جذب کنید. این بهروزرسانی نه تنها شامل محتوا بلکه شامل طراحی سایت نیز میشود. یادتان باشد تنها در زمان راه اندازی سایت به طراحی نیاز ندارید بلکه باید هر چند وقت یکبار طرح و ظاهر سایت خود را مورد بازبینی قرار دهید و برنامههایی برای بهروز کردن آن داشته باشید. سلیقه مخاطبان به مرور زمان تغییر میکند و باید طبق آن پیش بروید تا هم مخاطبان خود را حفظ کنید و هم مخاطبان جدیدی داشته باشید.
در شبکههای اجتماعی فعال باشید
اینستاگرام، توییتر، لینکدین و … فضاهایی هستند که مخاطبان زیادی را در اختیار شما قرار میدهند. کافیست که صفحه مناسبی در این فضا داشته باشید تا بیشتر و بیشتر شناخته شوید. با فعالیت در این شبکهها در ذهن مخاطب ماندگار می شوید و با لینکدهی میتوانید او را به سایت بکشانید و به همین ترتیب میزان بازدیدکنندگان خود را بالا ببرید.
گزینههای به اشتراکگذاری مطالب را به سایت اضافه کنید
این فرصت را به مخاطبان خود بدهید که به راحتی مطلب شما را با استفاده از ایمیل و پیامرسانها به دوستانشان بفرستند و یا در شبکههای اجتماعی آن را به اشتراک بگذارند. این بهترین فرصت برای جذب مخاطب است و با گذاشتن دکمه به اشتراکگذاری در انتهای مطالب سایت میتوانید از این فرصت بهره ببرید.
به کلمات کلیدی دقت کنید
به طور مرتب کلمههای کلیدی پرکاربرد را آنالیز کنید و با استفاده از آنها ترافیک بیشتری داشته باشید. کلمات کلیدی هم رتبه شما را در الکسا بالا میبرند و هم تاثیر بسزایی در جایگاه شما در موتورهای جستجو دارند.
از آمارهای الکسا بهره ببرید.
اگر توان پرداخت هزینه را دارید میتوانید آمارهای دقیقتری از الکسا دریافت کنید و نقاط قوت و ضعف خود را بهتر بشناسید. با پرداخت هزینه گزارشهای دقیق تری در مورد بازدیدها و ترافیک سایت، کلمات کلیدی پرطرفدار و … خواهید داشت و از نظارت دقیق الکسا بر سایت خود بهرهمند میشوید. با استفاده از این آمارها میتوانید برنامه ریزی بهتری داشته باشید و میزان ورودی را افزایش دهید. هر چه قدر بازدیدکننده بیشتری داشته باشید شانس بالارفتن جایگاهتان در الکسا بیشتر میشود.
از خبرنامه استفاده کنید
بگذارید بازدیدکنندگان سایت در صورت تمایل، امکان دریافت آخرین مطالب و زمان انتشار آنها را در ایمیل خود داشته باشند. اگر محتوای جذابی داشته باشید افراد زیادی تمایل به این کار خواهند داشت و شما با عضویت آنها در خبرنامه و ارسال خبر انتشار مطالب و لینک آنها، بازدیدکنندگان دائمی خواهید داشت و ترافیک سایت افزایش پیدا میکند.
ایمیل مارکتینگ را فراموش نکنید
ایمیل مارکتینک هم در افزایش بازدید سایت تاثیرگذار است به شرط آنکه محتوای جذابی برای آن طراحی کنید، فهرست ایمیلها را به درستی انتخاب کنید و در زمان مناسبی این کار را انجام دهید.
سخن آخر
در مورد الکسا اطلاعاتی را به شما دادیم تا بیشتر این سایت آنالیزکننده را بشناسید. به نظر شما اهمیت این سایت و رتبه آن چهقدر است؟ آیا اهمیت زیادی برای آن قائلید؟ صاحبان و مدیران وبسایتها تا چه اندازه باید به آن توجه کنند؟ نظرات خود را به ما به اشتراک بگذارید.